Начало > Бизнес истории >
Фил Филипов
собственик на ТЕРЕКС ЛИФТИНГ
"Обикновените неща, съчетани с упорит труд, са ключова стратегия към успешен бизнес"
Фил Филипов Фил Филипов е президент на фирма "Терекс лифтинг", която е част от корпорацията "Терекс" с капитал, възлизащ на 1 милиард щатски долара. Роден в България, на седемнадесет години той бяга от комунизма и прекарва известно време в бежански лагер в Гърция преди да емигрира в САЩ. През 1966 г. започва почасова работа във фирма "Интернешънъл харвестър" в Чикаго, но благодарение на силния му стремеж и решителност бързо му се удава възможност да заеме ръководна длъжност. Преди да се присъедини към "Терекс" през 1993 г., той работи като вицепрезидент на европейския клон на "Кънстракшън екуипмънт" към корпорация "Джей Ай Кейс".
Негова специалност е възраждането на губещи предприятия. В тази област се е справил успешно с подобни предизвикателства както във Франция, Великобритания, Германия и Италия, така и в САЩ.
Постиженията на скандалния Фил Филипов са добре известни. Успехът - резултат от прилагането на нетрадиционен, а в много случаи и оригинален подход - съпътства жизнения му път.
Фил Филипов е един човек, познал цената на издигането от низините и постигането на феноменален успех. На всяка стъпка от извървения път той остава верен на основните си възгледи: "Поеми контрол! Поеми риск! Постигни успех".
Той е победител във всичко, с което се захваща - от метач във фабриката в Чикаго до специалист в оздравяването на губещи предприятия - "един от най-преуспелите българи в бранша".

Източник: "Философии" /автор: Фил Филипов/ - автобиографията ма един емигрант в САЩ - провокираща стратегия за успех в бизнеса